Alltid Odd

Nu har det gått flera veckor sedan jag påbörjade läsningen av boken Alltid Odd.
Jag har liksom inga lässvårigheter eller så men jag har däremot oftast glömt bort boken och sysselsatt mig med något annat när jag inte har haft något att göra. Så boken har ibland legat där på ett hörn och bara dammat men nu tänkte jag faktiskt ta och försöka läsa ut den så jag kan påbörja en annan bok som jag faktiskt ser fram emot att läsa. 

 
Taget från Wikipedia: Alltid Odd handlar om en snäll och generös ung man i 20-årsåldern som är snabbmatskock, och som har förmågan att kunna se de döda. De döda kan dock inte göra några ljud över huvud taget och det är därför svårt för Odd Thomas att veta vad som gäller när en död människa dyker upp. På grund av sina förmågor råkar han ut för farliga situation då de döda vill ha hans hjälp att finna rättvisa. Hans vänskap med den lokale polischefen Wyatt Porter är därför mycket viktig för honom.
Förutom döda människor kan han också se skuggliknande varelser som han kallar för Bodacher. Dessa skuggliknande varelser tycks vara gjorda av enbart skuggor och har ingen fast form. Därför kan de formas till vad som helst. När dessa varelser inte har formats till någonting speciellt har Odd Thomas beskrivit dem som ”vargliknande figurer”, dock ganska otydligt på grund av att de är helt becksvarta. Bodacherna bringar otur och när de är i närheten är det en förvarning om att någonting farligt kan komma att ske och att människor kommer att skadas och dö. Denna kunskap möjliggör för Odd Thomas att göra sig beredd för att kunna hjälpa till och hantera vissa situationer. 
 
Jag kan verkligen rekommendera den här boken till alla. Den är spännande, lite otäck och lite rolig på en och samma gång. Mest rekommenderar jag den till dig som har ett intresse för det ockulta.
 
Johanna
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress