Drömmen om en sagohäst
Inatt hade jag en otroligt bra dröm.
Jag drömde att jag var i ett stall. I det stallet fanns det en riktigt fin, vit häst. Först hade jag ingen aning om vilken ras det var men när jag tittade närmare på det fina stoet så såg jag att det var en islänning. Tjock man och svans och ganska rund om magen som ston brukar vara. Det här stoet hade just fölat och stod tillsammans med sin unge och tittade tillbaka på mig. I samma veva kör ägaren till hästen in på gården.

Stalldörren stod öppen så jag såg tydligt en bil som parkerade utanför som för att packa in utrustning och andra saker från stallet i bagaget. Jag antog direkt att hon skulle ut på tävling och när hon kliver in i stallet för att hämta alla saker så hälsar hon glatt på mig och jag frågar om det är hennes häst eftersom hon tog täcken som hängde utanför boxdörren. Hon svarade ja och var jättetrevlig mot mig och frågade om jag inte hade lust att hjälpa till att packa in saker i bilen eftersom hon hade lite brottom.

Det gjorde jag med glädje och undertiden pratade vi hästrelaterade saker och även om mina erfarenheter kring hästar. Tillslut frågade jag om jag inte skulle kunna få bli hennes medryttare. Hon svarade då tillbaka "Självklart, du får gärna ta en ridtur nu med en gång om du vill medans jag packar in resten av grejerna". Jag blev helt paff men överlycklig och sprang in till stallet igen, till den här vackra vita hästen. Just när jag stod där igen och tittade in i stoets vackra ögon så tog drömmen slut för att jag vaknade. 

Jag har ju haft planer på att köpa en häst länge nu. Jag har till och med haft en egen häst som fick somna in i april och det är även honom som ni ser på tredje bilden i min header. Men mina inköpsplaner har inte direkt varit en vit islänning. Så jag blev lite förvånad över att det var en dröm om just en sådan häst. Men gud vad vacker hon var. Som en riktig sagohäst. Jag minns fortfarande bilden av det där vita ansiktet med dom mörka ögonen trots att det är några timmar sedan som jag vaknade. När jag väl har sparat ihop pengar till en häst så tror jag att jag kommer slås av beslutsångest. Men jag hoppas iallafall att jag tar ett klokt beslut då som jag inte kommer ångra. Trots att det förmodligen kommer finnas tusen fina hästar att välja mellan.
 
Lånad bild från Paulina Althin. Här har hon fotat sin vackra islandshäst Pinnen.
Om ni klickar på bilden så kommer ni till hennes instagram.

Johanna
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress